Trappstädning i Stockholm – så håller du trapporna rena och säkra

08 maj 2023 Maja Bergman Lindberg

Trappor är en viktig del av många fastigheter i Stockholm – både privata och offentliga. Trappor används flitigt, vilket också innebär att de fort blir smutsiga. Trappstädning är därför en viktig del av underhållsprocessen för att hålla trapporna rena, fräscha och inte minst säkra. I den här artikeln kommer vi att titta på några tips för effektiv trappstädning i Stockholm.

Så ofta bör trappor rengöras

Ett vanligt fel som många fastighetsägare gör är att inte städa trapporna tillräckligt ofta. Trappor bör städas minst en gång i veckan, beroende på hur många som brukar röra sig i byggnaden samt graden av smuts och slitage. Det är också viktigt att utföra en ännu mer noggrann rengöring några gånger om året, särskilt på platser med hög trafik eller i entréer där smutsen ofta dras in utifrån.

Använd rätt utrustning och produkter

Att använda rätt utrustning och produkter är avgörande för effektiv trappstädning. En dammsugare med hög sugkraft och smala munstycken är till exempel perfekt för att komma åt i trappstegen och mellan dem. Det är också viktigt att använda miljövänliga rengöringsmedel som är skonsamma mot både trappmaterial och miljön.

trappstädning i Stockholm

Tänk på säkerheten

Trappor kan vara farliga platser att städa om man inte tar hänsyn till säkerheten. Det är viktigt att ha rätt utrustning, såsom stegar och skyddsutrustning, och att vara försiktig när man rör sig upp och ner i trappan. Ett tips är att alltid städa trappan från toppen och ner – på så vis minimerar du risken att ramla eller tappa utrustning.

Anlita ett företag för trappstädning Stockholm

Att städa trappor är en tidskrävande och ansträngande process, särskilt om det är en stor fastighet med många trappor. Att anlita ett företag som utför professionell trappstädning i Stockholm är därför ett utmärkt alternativ för fastighetsägare som vill ha rena och säkra trappor utan att behöva lägga ner egen tid och ansträngning. En professionell städfirma har den nödvändiga utrustningen, produkterna och kunskapen för att utföra trappstädning på ett effektivt och säkert sätt.

Läs mer här: https://www.stockholmsallstad.se/trappstaedning-stockholm

Fler nyheter